Landelijke subsidies

Er is op dit moment een landelijke subsidie voor woningisolatie. Ook zijn er andere regelingen waar je eventueel naar kunt kijken, denk aan plaatselijke regelingen. De Rijksoverheid biedt het volgende aan:

1) ISDE-regeling 2023-2030: isolatiemaatregelen

Ga je als particuliere woningeigenaar maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de ISDE-subsidie aan.

2) 9% BTW

Nog steeds kun je gebruik maken het lager BTW-tarief op de plaatsingskosten van isolatie (de arbeidskosten). Normaal is het tarief 21%, maar betaal je nu slechts 9% BTW. Dat scheelt wat en wordt deze ‘korting’ automatisch verrekend op de factuur. Let er echter wel op of dit inderdaad op jouw factuur correct is gebeurd.

Op de website www.belastingdienst.nl vind je hier meer over.

3) Groene lening

Ook is het in veel gevallen mogelijk om een zogenaamde ‘groene’ lening aan te vragen. Over deze leningen betaal je een lagere rente. Het geld kan gebruikt worden om verschillende milieuvriendelijke klussen uit te laten voeren in huis, zoals het laten plaatsen van vloerisolatie of zonnepanelen.

Op www.warmtefonds.nl vind je hier meer over.

Wat kost woningisolatie?

Benader vandaag nog isolatiespecialisten bij jouw in de buurt voor gratis informatie en een offerte. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en door de prijzen te vergelijken kun je tevens besparen op je klus.