Prijzen spouwmuurisolatie

De prijs van spouwmuurisolatie hangt van verschillende factoren af. Zo kunnen er verschillende isolatiematerialen gebruikt worden die van invloed zijn op de totaalprijs. De meest voorkomende materialen zijn: steenwol, glaswol, isolatiekorrels en PUR-schuim. Het ene materiaal is geluidsbestendiger dan de ander en sommige materialen beschermen beter tegen vocht. Hoe je huis is opgebouwd zal voor een groot deel bepalen welke materiaalsoort het beste past.

Let er wel op dat spouwmuurisolatie alleen interessant is voor huiseigenaren met een woning die gebouwd is tussen 1920 en 1976. Je dient namelijk te beschikken over een spouwmuur met een lege spouw waar spouwmuurisolatie in kan. Deze dient vrij van bouwafval te zijn.

Algemene kosten

Over het algemeen is spouwmuurisolatie laten plaatsen goedkoop omdat de werkzaamheden in vergelijking met andere soorten redelijk simpel zijn. Het isolatiemateriaal kan namelijk via kleine gaatjes in de buitenste laag van de muur worden gespoten.

Hieronder worden de verschillende prijzen en woonsoorten geïllustreerd:

 • Appartement
  Een appartement valt onder de goedkoopste groep en de kosten in deze categorie vallen tussen de €500 en €600 per 25 m2 gevel.
 • Tussenwoningen
  De kosten voor deze woningen vallen tussen de €800 en €1.100 per 65 m2 gevel.
 • Hoekwoningen
  Deze woningen vragen voor hetzelfde oppervlak tussen de €1.200 en €1.400.
 • Vrijstaande woningen
  Dit is de duurste categorie en kost tussen de €2.200 en €2.500 per 150 m2 gevel.

Prijzen per m2 en materialen

De prijzen van spouwmuurisolatie worden per m2 opgemaakt en worden verder beïnvloed door het type huis dat je bezit, de materialen die worden gebruikt en het oppervlak van de ruimtes die geïsoleerd moeten worden. Verschillende soorten huizen vragen namelijk om verschillende werkzaamheden. Ook de bereikbaarheid van je woning en de straat kunnen effect hebben op de uitkomst van de totale prijs.

Isolatiemateriaal Prijs
Minerale wol €15 tot €25 per m2
EPS parels €25 tot €30 per m2
PUR schuim €25 tot €30 per m2
 • Steenwol
  Steenwol is een van de meest gebruikte materialen op het gebied van isolatie. Het lijkt op glaswol en heeft veel van dezelfde voor- en nadelen. De isolatiewaarde van steenwol valt in vergelijking met andere isolerende materialen wat tegen maar heeft het een extra voordeel in de vorm van geluidsbestendigheid. De prijs van steenwol ligt tussen de €15 tot €20 per m2.
 • Glaswol
  Glaswol is een ander zeer bekend materiaal en wordt vooral gebruikt bij dakisolatie. Glaswol komt vaak in rollen maar voor spouwmuurisolatie wordt er gebruik gemaakt van vlokken. Glaswol heeft een hoge isolatiewaarde en is bovendien brandveilig. Daarnaast is het een van de goedkoopste isolatiematerialen die er beschikbaar is. Over het algemeen liggen de prijzen voor glaswol tussen de €15 en €25 per m2.
 • EPS parels en isolatiekorrels
  EPS korrels zijn veelgebruikte isolatiekorrels en komen in verschillende kleuren en vormen. De meestvoorkomende korrels zijn witte, grijze of zwarte. Een nadeel van EPS korrels is dat het inferieur is aan steenwol en zeker aan glaswol op bijna elk gebied. Zo hebben de parels een lagere geluidsbestendigheid, afdichting en brandveiligheid dan glas- en steenwol. EPS parels presteren wel beter op het gebied van vochtbestendigheid en zijn over het algemeen milieuvriendelijker. Je moet er wel rekening mee houden dat EPS parels een stuk duurder zijn dan andere materialen zoals glas- en steenwol. De prijs ligt tussen de €25 en €30 per m2.

De totale kosten voor jouw klus kunnen dus verschillen. Het beste kom je eerst in contact met lokale isolatiebedrijven voor advies.

Wat kost woningisolatie?

Benader vandaag nog isolatiespecialisten bij jouw in de buurt voor gratis informatie en een offerte. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en door de prijzen te vergelijken kun je tevens besparen op je klus.