Isolatie subsidie 2023 Den Haag

dakisolatieWoon je in Den Haag en wil je je woning of kantoor (beter) isoleren? Dan is het verstandig om eerst het aanbod in je regio te vergelijken voordat je een keuze maakt. Er zijn in Nederland namelijk meer dan 1250 isolatiebedrijven actief en is het maken van een goede keuze soms niet al te gemakkelijk.

Wij brengen je daarom graag in contact met isolatiebedrijven die jou een gratis en vrijblijvend voorstel kunnen doen.

De regelingen

Je kunt besparen op de kosten voor isoleren door gebruik te maken van een eventuele subsidie (van je gemeente of van de Rijksoverheid). Op dit moment is er een landelijke subsidie voor het plaatsen van isolatie, kozijnen en dubbelglas.

Een overzicht van alle regelingen volgt hierna:

 • ISDE-subsidie 2023-2030
  Ga je als particuliere woningeigenaar maatregelen nemen voor energiebesparing, denk aan bijv. spouwmuurisolatie en glasisolatie plaatsen? Vraag dan, maar wel na het uitvoeren van de werkzaamheden, de ISDE-subsidie aan.
 • 9% BTW
  Nog steeds kun je gebruik maken het lager BTW-tarief op de arbeidskosten. Normaal gesproken is het tarief natuurlijk 21%, maar betaal je nu 9% BTW. Dat scheelt al iets en wordt deze ‘korting’ direct op de factuur toegepast. Let er echter wel op of jouw isolatiebedrijf dit correct toegepast heeft.
 • Gemeentelijke subsidies
  Het kan zijn dat jouw gemeente of provincie een subsidie voor energiebesparende maatregelen heeft. Als die er zijn probeer dan zo snel mogelijk aanspraak te maken op zo een regeling. Vaak zijn de subsidiepotjes klein en is het budget daarom ook erg snel uitgeput.
 • Groene lening
  Ook is het in veel gevallen mogelijk om een zogenaamde ‘groene’ lening aan te vragen. Over deze leningen betaal je een lagere rente. Het geld kan gebruikt worden om verschillende milieuvriendelijke klussen uit te laten voeren in huis.

Kosten woningisolatie Den Haag

muurisolatieWat zijn de prijzen voor isolatie? Die kunnen oplopen van €10 tot €135 per m2; afhankelijk van het soort isolatie.

Het isolatiemateriaal, het oppervlak en de toegankelijkheid van de ruimtes bepalen de prijs. Hieronder volgt een overzicht van de prijzen per m2 per isolatiesoort.

Tip: vraag gratis offertes op bij meerdere isolatiebedrijven voor een prijs op maat.

Type isolatie Prijzen per m2
Spouwmuurisolatie €15 – €25
Binnenmuurisolatie €30 – €40
Buitengevelisolatie €100 – €135
Kruipruimte isolatie €15 – €45
Vloerisolatie €10 – €35
Dakisolatie €30 – €75
Glasisolatie €45 – €135

Als je wilt weten wat de exacte prijzen voor jouw opdracht zijn kun je het beste contact opnemen met isolatiebedrijven uit Den Haag. Ontvang via onze offerte service meerdere voorstellen van diverse bedrijven en vergelijk het aanbod.

Vind de beste vakman…

Benader vandaag nog isolatiespecialisten in jouw regio voor advies en een gratis offerte. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en door de prijzen te vergelijken kun je tevens besparen op jouw opdracht.