Soorten spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende soorten materialen op het gebied van spouwmuurisolatie. De een is duurzamer dan de ander maar sommige zijn tegelijkertijd ook een stuk duurder. Het is ook belangrijk dat er gekeken wordt naar de voordelen die de isolatiematerialen bieden. Niet alleen bespaart het isolatieproces je een hoop kosten op de lange termijn, ook kunnen vele van deze voordelen jouw woonervaring aanzienlijk verbeteren. Echter is niet elk soort materiaal geschikt voor spouwmuurisolatie. Vele van deze materialen hebben voordelen zoals vochtbestendigheid, geluidsbestendigheid en extra luchtdoorlatendheid.

De materialen en hun voor- en nadelen

De volgende soorten materialen worden het meest gebruikt:

  • Vlokken: isolatiemateriaal in de vorm van vlokken is uitermate geschikt om te gebruiken in kleine openingen en gaten.
  • Parels/kristallen: een bekend isolatiemateriaal dat steeds meer aan bekendheid wint zijn zogenaamde EPS parels. Ze komen in de vorm van witte, grijze en zwarte parels en zijn uitstekend toepasbaar in kleine ruimtes.
  • Rollen: deze worden voornamelijk gebruikt bij het isoleren van daken en zijn geschikt voor grotere oppervlakken. Glaswol kan als rol gebruikt worden. Het is echter niet geschikt als spouwmuurisolatie (spuiten via gaatjes), maar wel als gevelisolatie (hier moet de muur echter wel voor opengebroken worden).

Isolatiekosten

Isolatiematerialen hebben verschillende kosten en voordelen aan zich verbonden. Je doet er daarom goed aan om zorgvuldig meerdere isolatie offertes met elkaar te vergelijken en eventueel een adviseur van een isolatiebedrijf langs te laten komen. Wees je ook bewust van de subsidies en regelingen waar je aanspraak op kan maken.

Wat kost woningisolatie?

Benader vandaag nog isolatiespecialisten bij jouw in de buurt voor gratis informatie en een offerte. Zo weet je wat de mogelijkheden zijn en door de prijzen te vergelijken kun je tevens besparen op je klus.